Termékek » MATRAC » Matracvédő takarók

thumb
ÁLOM ALSÓ MATRACVÉDŐ TAKARÓ

Védekezzen a lebegő atkaürülék és por ellen mosható alsó matracvédővel!Méret:

1 775 Ft
(1 398 Ft + 27% ÁFA)

darab

A magas páratartalom kedvez a poratka szaporodásának!


Bármennyire is tisztának tűnik, a leggondozottabb lakás sem pormentes. Ebben a porban él és szaporodik a házi poratka. A poratkák a párás (65-75%-os) relatív páratartalmú környezetet és a 17-25 °C közötti hőmérsékletet kedvelik. Ideális életfeltételeket és táplálékot találva gyorsan szaporodnak.

A szálló port két nagy csoportra lehet bontani szemcseméret alapján: a 10 mikrométer átmérőjűek ezek a szemcsék lejutnak az alsó légutakba. A 2,5 mikrométernél kisebb átmérőjű, "finom" porszemcsék azért különösen veszélyesek, mert belélegezve a tüdő mélyébe jutnak, innen pedig felszívódnak és a keringésbe kerülnek. A szálló por koncentráció emelkedése növeli továbbá az általános halálozás, az asztma, a krónikus nem specifikus légzőszervi betegségek, a szív-érrendszeri betegségek és a nem rosszindulatú tüdőbetegségek miatti halálozást is. A legveszélyeztetettebbek a kisgyermekek és a légúti megbetegedésben szenvedők. A szálló por veszélyességét növeli, hogy felületén nehézfémek, poliaromás szénhidrogének telepednek meg, amelyek rákkeltő hatásúak. Egy emberről természetes folyamat részeként naponta kb. 1,5 gramm hámsejt válik le. Sajnálatos módon a házipor-atkák fő táplálékát éppen ezek az elhalt hámsejtek teszik ki.

Az allergiát valójában nem az élő poratka, hanem annak mikroszkopikus méretűre feltöredezett, így a levegőben szálló beszáradt széklete okozza. Ez az ürülék azért is veszélyes, mert főleg a téli időszakban, beszáradva, feltöredezve a porhoz tapadva órákon keresztül tud lebegni a levegőben, így a lakás bármely részére könnyen eljut. Az asztmatikus tünetek mellett gyakori, hogy az atka-ürülék belégzése vagy érintése bőrtüneteket is előidéz. Ez jelentkezhet viszketés, csalánkiütés vagy ekcéma (vörös, sokszor száraz felületű foltok a bőrön) formájában. Jellemző, hogy a tünetek többsége éjszaka, illetve hajnalban jelentkezik, köszönhetően annak, hogy a legtöbb allergén az ágyneműben található, és az alvás során ér minket a legjelentősebb allergén-expozíció.


Mechanikai sérülések

Ha szeretné, hogy matraca több évtizedig kiszolgálja, tegyen meg mindent ennek érdekében!

A matrac huzatának élettartamát is növelhetjük az alsó matracvédővel, hiszen ahogy fekszünk a matracon, akarva-akaratlanul, ha csak millimétert is, de mozog a matrac a bordasoron. Az alsó matracvédő segítségével nem érintkezik a matrac szövete a bordasorral, így nem koptatja, nem vékonyodnak el a szövetszálak.Tartsa tisztán matracát alsó és felső matracvédő takaróval!

  • Nem kell többé aggódnia, amiatt, hogy az atkaürülék fokozza az allergiás tüneteit...
  • Nem tapad meg a matrac alján a padló felett lebegő por...
  • Egy véletlen baleset nem hagy maradandó foltot kedvenc matracán...

Kérdése van?
Hívja Tanácsadóinkat az Önhöz legközelebb eső Alvásszaküzletünkben!

Vásárlóink az alábbi termékcsoportok közül választottak:


Cikkszám: 45001
Gyártó: Matrackuckó Alvásszaküzlet- Hálózat
Méret: 070x200 cm
Cimke hozzáadásához be kell jelentkezni.
Matracvédő takaró 070x200,

Név

Email cím

Új kérdés
Kérdések és válaszok:

Nincs még a termékhez kérdés hozzáadva.