Bonellrugós matracot venne? Nem érdemes.

Létrehozva: 2017. szeptember 26. 13:53

Érdemes még bonellrugós matracot venni?


Lehetséges, hogy ezen cikk olvasása közben egy-két ember megsértődik, pedig nem az a célunk, hogy magunkra haragítsunk bárkit is. Viszont amit ki kell mondani, azt ki kell mondani. A bonell rugós ágybetétek ideje lejárt. Régebben mi is foglalkoztunk ilyen matracokkal, azonban most már tiszta szívvel senkinek se tudnánk ajánlani. Hogy miért? Erről szól a következő néhány sor.


Előnyök a bonellrugós ágybetétek esetében

Kezdjük máris az előnyökkel, hogy ez a cikk ne legyen annyira negatív hangvételű. Mert azért a bonellrugós matracnak is van néhány jó tulajdonsága – ha nem is sok.

Ezek a matracok jól szellőznek. Mégpedig azért, mert a huzaton belül csak a levegő, illetve a rugók találhatóak benne. Ennél jobban szellőző dolog nincs, viszont ezek csak mérhető eredmények. Valójában szerintem nagyon kevés olyan ember van a földön, aki egy hideghab és egy bonell matrac között érezné a szellőzésbeli különbséget – főleg úgy, hogy a rugók fölött ugyanúgy hab található.

Aztán természetesen nagyon tartósak a rugók is. Persze ez függ a rugó vastagságától, de ritkán lehet olyat hallani, hogy valamelyik rugó eltörött. Ennél a résznél nem a rugóval lesz a gond – hiszen acélból van! -, hanem azzal az anyaggal, amit a rugóra tesznek, mert az könnyen elhasználódhat – és valamire bizony szükség van, mert csak rugókon feküdni fene mód kényelmetlen lenne...

Lehet rajta ugrálni is. Persze csak módjával. Nehezen találnánk olyan embert, aki gyermekkorában ne ugrált volna legalább egyszer az ágyon. A nagyobb rugalmasságú hideghabok azok, amikkel talán még el lehet érni ezt a hatást, de ebben a kategóriába minden bizonnyal verhetetlen a bonellrugós matrac.

Bonell rugós matracok hátrányai


Legnagyobb hibájuk, hogy nem követik az emberi test formáját. Ha valaki ráül egy ilyen matracra, akkor az egész arra fog lejteni, ahol az illető éppen ül, mivel a matracon belül a rugók össze vannak kapcsolva, ráadásul még egy acélkeret is közre zárja őket (a jobb minőségű példányok esetében biztosan), ezért nem tudják nyújtani a megfelelő alátámasztáshoz szükséges pontrugalmasságot.

Legtöbbször akkor lehet észre venni ezt a hibát, ha egy kétszemélyes ágyon ketten alszanak - az egyik fél mindig meg fogja érezni, ha a másik megmozdult. Ráadásul it
t is lejteni fog a matrac. Ez végül is azt jelenti, hogy a könnyebb súlyú ember a nehezebb súlyú ember felé fog csúszni. Ez pedig nem valami kényelmes – ellenben persze romantikus éppen lehet.

Ha a bonellrugó feletti párnázó anyag jó vastag, akkor nem lesz baj a matraccal formakövetés tekintetében - vagy legalábbis nem olyan nagy. A nagyobb baj akkor következik be, ha az olcsóbbat vesszük meg, ugyanis azon garantáltan kicsi az párnázóréteg vastagsága, és így minden egyes rugó nyomni fog alvás közben. Sajnos általában ilyen matracokat vásárolnak az olcsóbb szálláshelyeken is, így onnan mindenkinek ismerős lehet az érzés.

Érdemes megjegyezni, hogy ha sok jó minőségű réteget és anyagot teszünk a rugók fölé, akkor egy egészen jó alvó felületet kaphatunk. De ez mindennél így van. Ha egy szintén kemény, felületre – például a földre - nagyon sok jó minőségű anyagot helyezünk, akkor akár az is lehet puha. Így pedig a rugóknak vajmi kevés értelme van...

Egyébként nagyos sokan keresnek bonellrugós matracot. Sokak szerint azért jobb, mint a hab mert a rugó nem fog eltörni, így tartósabb lesz a matrac. Persze, ez igaz, de nem a rugókon van a hangsúly ebben a helyzetben, hanem a rugók tetején lévő anyagon, ami hamar tönkremehet. A garancia viszont minden esetben kizárólag a rugóra érvényes és nem a párnázóanyagra, így ha úgy veszük, nincs is garanciánk.

A bonellrugós matracok általában olcsóbbak – ezért is vásárolják ezeket többen -, azonban az ilyen fajta matracokból is lehet kapni drágábban, akár 100 000 Ft-ot meghaladó árban is. Kár ennyi pénzt kidobni az ablakon, amikor ilyen áron már vehetnénk egy rendes hideghab vagy zsákrugós matracot is...

És végül...


Nem állítjuk azt, hogy nincsen jó bonellrugós matrac, mi csupán csak azt mondjuk, hogy létezik ennél sokkal jobb megoldás is. Az a technológia ugyanis, amivel ezeket a matracokat csinálják egész egyszerűen elavult.

A matracvásárlás legfontosabb pontja mindig a matrac próbája. Érdemes minél többet próbálni, hogy pontosabb képet kapjunk a piacról – akár bonell rugózatú matracokat is.

Önt is várjuk a Matarckuckó üzleteibe egy matracpróbával összekötött tanácsadásra. Matracainkat itt tudja megtekinteni. (link a matracokra)

Ha cikkünk elnyerte tetszését, kérjük ossza meg Facebookon is! Köszönjük.


Címkék


Ezeket olvastad már?
 • Matrac hátfájásra! -
  2019. február 26. 17:38
  Matrac hátfájásra Hátfájás. Manapság olyan népbetegségnek számít, mint az allergia. A lakosság 60-70%-ának keseríti meg mindennapjait a kínzó hátfájdalom, 5-ből 4 ember küzd meg vele életében. Eredete szerteágazó, leggyakoribb okai a különféle gerincbántalmak, emellett a belső szervek gyulladásos és daganatos megbetegedései is okozhatnak áttételeket a gerincoszlopban, de a stressz és depresszió is kiválthatja tüneteit. A hát- és derékfájást okozó gerincpanaszok jelentős része pedig a rosszul megválasztott fekvőhely folyománya.
  Matrac Hírek, Egészséges Alvás Hírek,
 • Ami nélkül nincs sikeres memory matrac vásárlás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása -
  2019. április 30. 11:21
  Ami nélkül nincs sikeres memory matrac választás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása Miért fontos a memory habsűrűsége? Blogunkon többször jelentek már meg hiánypótló cikkek, a memory hab sűrűsége is egy ilyen téma, Magyarországon ugyanis igazán komolyan sajnos senki sem foglalkozik ezzel. De miért elengedhetetlen tisztában lennie ezzel a fontos jellemzővel? Azért mert a habsűrűség alapjaiban határozza meg a memory matrac más tulajdonságait is! Vagyis a memória anyag sűrűsége már előre sokat elárul majd a kiszemelt matracról. Az anyag sűrűség mértékegysége kg/m3, és a memory réteg illetve az egész matrac súlyát is befolyásolja. Cikkünk alapját többek között egy jelentős matracportálon megjelent írás adja, mely több mint 7000 memory matrac tulajdonos visszajelzései alapján készült, illetve matrac értékesítés közben szerzett tapasztalatainkat is szeretnénk megosztani benne.
  Matrac Hírek,
 • A memory matracok előnyei -
  2019. április 29. 16:14
  A memory matracok előnyei Két részre bontanám a memory matracok előnyös tulajdonságairól szóló írásomat. Az egyiket nevezzük bizonyítottnak, a másik csoportot pedig „véleményes”-nek. Kezdjük tehát azzal, amit az alváskutatók, orvosok (többé-kevésé), gyártók, forgalmazók és általában a nagyközönség is egyértelműen kedvező élettani hatásként ismer el a memóriahabos matracok esetében.
  Matrac Hírek,
 • Matrac webáruházat keres? Biztos? -
  2019. április 29. 16:12
  Matracwebáruház – jó vagy rossz? -Matracot webáruházból? Miért ne? - Gondolnánk először. Manapság már mindent meg lehet venni interneten. A hétvégi bevásárlást is el lehet intézni, de még mindig vannak olyan termékek, amiket meg lehetne vásárolni online, mégsem ajánlott. Hogy miért nem? Mindjárt kiderül!
  Matrac Hírek,
 • A memory matracok hátrányai -
  2019. április 29. 16:12
  A memory matracok hátrányai Fontos információ azoknak, akik nem tudták, hogy a memory annyira szellőzik, mint egy nejlon zacskó. Korábban írtam már a memory matracok előnyeiről, most szólnom kell a hátrányokról, ezekről a szakmabeliek általában nem szeretnek beszélni, az ön számára azonban alapvető fontosságú lesz a matrac kiválasztásakor ezek ismerete. A hagyományos memory matracok legnagyobb hátránya a felmelegedésre való hajlam... De ne szaldjunk ennyire előre... Nézzük meg, miről lesz szó.
  Matrac Hírek,

Vissza