Bonellrugós matracot venne? Nem érdemes.

Létrehozva: 2017. szeptember 26. 13:53

Érdemes még bonellrugós matracot venni?


Lehetséges, hogy ezen cikk olvasása közben egy-két ember megsértődik, pedig nem az a célunk, hogy magunkra haragítsunk bárkit is. Viszont amit ki kell mondani, azt ki kell mondani. A bonell rugós ágybetétek ideje lejárt. Régebben mi is foglalkoztunk ilyen matracokkal, azonban most már tiszta szívvel senkinek se tudnánk ajánlani. Hogy miért? Erről szól a következő néhány sor.


Előnyök a bonellrugós ágybetétek esetében

Kezdjük máris az előnyökkel, hogy ez a cikk ne legyen annyira negatív hangvételű. Mert azért a bonellrugós matracnak is van néhány jó tulajdonsága – ha nem is sok.

Ezek a matracok jól szellőznek. Mégpedig azért, mert a huzaton belül csak a levegő, illetve a rugók találhatóak benne. Ennél jobban szellőző dolog nincs, viszont ezek csak mérhető eredmények. Valójában szerintem nagyon kevés olyan ember van a földön, aki egy hideghab és egy bonell matrac között érezné a szellőzésbeli különbséget – főleg úgy, hogy a rugók fölött ugyanúgy hab található.

Aztán természetesen nagyon tartósak a rugók is. Persze ez függ a rugó vastagságától, de ritkán lehet olyat hallani, hogy valamelyik rugó eltörött. Ennél a résznél nem a rugóval lesz a gond – hiszen acélból van! -, hanem azzal az anyaggal, amit a rugóra tesznek, mert az könnyen elhasználódhat – és valamire bizony szükség van, mert csak rugókon feküdni fene mód kényelmetlen lenne...

Lehet rajta ugrálni is. Persze csak módjával. Nehezen találnánk olyan embert, aki gyermekkorában ne ugrált volna legalább egyszer az ágyon. A nagyobb rugalmasságú hideghabok azok, amikkel talán még el lehet érni ezt a hatást, de ebben a kategóriába minden bizonnyal verhetetlen a bonellrugós matrac.

Bonell rugós matracok hátrányai


Legnagyobb hibájuk, hogy nem követik az emberi test formáját. Ha valaki ráül egy ilyen matracra, akkor az egész arra fog lejteni, ahol az illető éppen ül, mivel a matracon belül a rugók össze vannak kapcsolva, ráadásul még egy acélkeret is közre zárja őket (a jobb minőségű példányok esetében biztosan), ezért nem tudják nyújtani a megfelelő alátámasztáshoz szükséges pontrugalmasságot.

Legtöbbször akkor lehet észre venni ezt a hibát, ha egy kétszemélyes ágyon ketten alszanak - az egyik fél mindig meg fogja érezni, ha a másik megmozdult. Ráadásul it
t is lejteni fog a matrac. Ez végül is azt jelenti, hogy a könnyebb súlyú ember a nehezebb súlyú ember felé fog csúszni. Ez pedig nem valami kényelmes – ellenben persze romantikus éppen lehet.

Ha a bonellrugó feletti párnázó anyag jó vastag, akkor nem lesz baj a matraccal formakövetés tekintetében - vagy legalábbis nem olyan nagy. A nagyobb baj akkor következik be, ha az olcsóbbat vesszük meg, ugyanis azon garantáltan kicsi az párnázóréteg vastagsága, és így minden egyes rugó nyomni fog alvás közben. Sajnos általában ilyen matracokat vásárolnak az olcsóbb szálláshelyeken is, így onnan mindenkinek ismerős lehet az érzés.

Érdemes megjegyezni, hogy ha sok jó minőségű réteget és anyagot teszünk a rugók fölé, akkor egy egészen jó alvó felületet kaphatunk. De ez mindennél így van. Ha egy szintén kemény, felületre – például a földre - nagyon sok jó minőségű anyagot helyezünk, akkor akár az is lehet puha. Így pedig a rugóknak vajmi kevés értelme van...

Egyébként nagyos sokan keresnek bonellrugós matracot. Sokak szerint azért jobb, mint a hab mert a rugó nem fog eltörni, így tartósabb lesz a matrac. Persze, ez igaz, de nem a rugókon van a hangsúly ebben a helyzetben, hanem a rugók tetején lévő anyagon, ami hamar tönkremehet. A garancia viszont minden esetben kizárólag a rugóra érvényes és nem a párnázóanyagra, így ha úgy veszük, nincs is garanciánk.

A bonellrugós matracok általában olcsóbbak – ezért is vásárolják ezeket többen -, azonban az ilyen fajta matracokból is lehet kapni drágábban, akár 100 000 Ft-ot meghaladó árban is. Kár ennyi pénzt kidobni az ablakon, amikor ilyen áron már vehetnénk egy rendes hideghab vagy zsákrugós matracot is...

És végül...


Nem állítjuk azt, hogy nincsen jó bonellrugós matrac, mi csupán csak azt mondjuk, hogy létezik ennél sokkal jobb megoldás is. Az a technológia ugyanis, amivel ezeket a matracokat csinálják egész egyszerűen elavult.

A matracvásárlás legfontosabb pontja mindig a matrac próbája. Érdemes minél többet próbálni, hogy pontosabb képet kapjunk a piacról – akár bonell rugózatú matracokat is.

Önt is várjuk a Matarckuckó üzleteibe egy matracpróbával összekötött tanácsadásra. Matracainkat itt tudja megtekinteni. (link a matracokra)

Ha cikkünk elnyerte tetszését, kérjük ossza meg Facebookon is! Köszönjük.


Címkék


Ezeket olvastad már?
 • Újabb innováció a Matrackuckótól! Bemutatkozik a Celebration Álommatrac család. -
  2017. szeptember 27. 14:25
  Ismét nagy lépést tett a Matrackuckó, hogy még tökéletesebb megoldást kínáljanak a tökéletes alvást kereső, egészségtudatos vásárlók számára. A párok, házastársak legtöbbször eltérő testfelépítéssel rendelkeznek és ebből adódóan más típusú matracra van szükségük, hogy gerincük megfelelő alátámasztást kapjon és kipihenten ébredjenek reggelente.
  Matrac Hírek, Egészséges Alvás Hírek, Matrackuckó Hírek,
 • Mi az az ortopéd matrac? -
  2017. szeptember 26. 14:11
  Ortopéd matrac, a városi legenda Ha bemegyünk egy olyan boltba, ahol vannak matracok is, akkor azt vehetjük észre, hogy az összes matracra ráírják, hogy ez bizony egy ortopéd matrac. A valóságban viszont ez kifejezés először kizárólag a marketingesek szótárában jelent meg. Sokunk fejében felmerülhet a kérdés - teszem hozzá jogosan -, hogy akkor miért írják rá? Talán át akarnak verni minket? Nem kell rögtön felháborodni, csak le kell ülni a gép elé, és utánanézni a dolognak. Segítségképen itt is van mindjárt néhány hasznos információ, amit az „úgynevezett” ortopéd matracokról tudni kell.
  Matrac Hírek,
 • Földre rakná a matracot? Előbb olvassa el ezt! -
  2017. szeptember 26. 14:07
  Lerakható a matrac a földre? Régebben a matracokkal foglalkozó gyártók és forgalmazók elhitették – hogy miért, arra a cikk végén választ kapunk - az emberekkel, hogy a matrac a földre nem kerülhet, így nem is csoda, hogy manapság már nagyon sokan úgy kérdeznek rá, hogy ha a földre nem lehet rakni, akkor mi kell alá?
  Matrac Hírek,
 • Telefon az ágyban! -
  2017. szeptember 26. 14:01
  A telefon nem az ágyba való Manapság, amióta belépett az életünkbe az okostelefon, az emberek többsége telefonnal kel és fekszik. Ez azt jelenti, hogy miután felkel az az első dolga, hogy megnézi a telefonján, hogy hány óra van, kapott-e e-mailt, estleg SMS-t. Ugyanez történik este is, csak akkor persze fordított sorrendben – lefekvés előtt. A többség tehát az ágyban is használja a mobilját. Telefonon keresztül sokkal több információ jut el az agyunkig, mint amennyit az képes feldolgozni. Ennek hatására a való életben velünk történő dolgokra kevésbé tudunk koncentrálni, lankad a figyelmünk, ezért rosszul teljesítünk a munkában, esetleg az iskolában is.
  Matrac Hírek,
 • Kigödrösödött a matrac? -
  2017. szeptember 26. 14:00
  Így kerülje el, hogy kigödrösödjön a matraca Senki nem szereti a kigödrösödött matracokat, de sajnos előbb utóbb minden ágybetét ebben az állapotban végzi. Azonban, ha betart néhány egyszerű és hasznos szabályt, akkor akár évekkel is meghosszabbíthatja matraca élettartalmát, mivel a kigödrösödés később következik be.
  Matrac Hírek,

Vissza