Matrac webáruházat keres? Biztos?

Létrehozva: 2019. április 29. 16:12

Matracwebáruház – jó vagy rossz?

-Matracot webáruházból? Miért ne? - Gondolnánk először. Manapság már mindent meg lehet venni interneten. A hétvégi bevásárlást is el lehet intézni, de még mindig vannak olyan termékek, amiket meg lehetne vásárolni online, mégsem ajánlott. Hogy miért nem? Mindjárt kiderül!

Miért ne vásároljunk matracot webáruházban?


Nincs kipróbálási lehetőség, ami ennél a terméknél nagyon fontos. Hiába van fent a matracwebáruház honlapján, hogy az a matrac kemény, félkemény esetleg puha, ezt csak Ön tudja meghatározni, amikor kipróbálta. Még én sem vagyok képes megmondani, hogy mit fog érezni, ha ráfekszik, pedig én már 7 éve ezzel foglalkozom.

A matrac keménységének a feltüntetésére nincsen semmilyen szabály, ezért minden gyártó és forgalmazó máshogy jelzi. Lehetséges, hogy Ön egy félkemény ágybetétet kíván venni, de mikor megkapja, akkor túl puhának, vagy túl keménynek is érezheti.

Ugyanannak a matracnak a keménysége minden embernek más és más. Ezt befolyásolja a testsúly, a testfelépítés és az alváspozíció is – sőt az is, hogy milyenek voltak az előző matracai.

Előfordul, hogy valaki úgy jön be az üzletbe, hogy neki kemény matrac kell, majd hosszas próbálgatás után mégis inkább egy félkeményet választ, mert neki az volt a legmegfelelőbb. Van olyan is, aki nem szeretne ráfeküdni, hogy kipróbálja, pedig ez a legfontosabb része a matracvásárlásnak. Mi minden esetben azt javasoljuk, hogy menjen el az Önhöz legközelebb eső matrac boltba, és próbálja ki a kiszemelt ágybetétet.


A matracwebáruház előnyei


Kerestünk néhány előnyt a szaküzletekkel szemben, amik miatt érdemesebb matrac webáruházat választani, mint a boltot. Persze nincsenek csodák, igazán erős érvet nem találtunk.

Ilyen például az, hogy interneten olcsóbban meg tudja venni. Ezt jól ki is hangsúlyozzák minden egyes matracwebáruházban. Valójában ezek az árak nem sokban különböznek a bolti áraktól. Nyilván sok költséget meg tudnak a webáruházzal spórolni (pld. rezsi, bérleti költség), ami miatt adhatnák jóval olcsóbban a matracaikat – de nem teszik.

Ez azért lehet, mert egy boltnak nagyobb a „forgalma”, mint egy webáruháznak - éppen a kipróbálás lehetősége miatt. Éppen ezért a fizikai üzletek nagyobb kedvezményt tudnak kicsikarni a gyártókból, mint a kis webáruházak, akik így nem is engedhetik meg maguknak a kedvezőbb árakat.

Még egy előnye van a dolognak: ha annyira nem kedveljük embertársainkat, hogy még a közelükbe se akarunk menni, akkor tökéletes megoldás az online vásárlás. Ezzel én sem tudnék vitatkozni.

És ennyi volt. Más érvet sehogy se tudtunk találni, hiába kerestük. Nincs előnye matracot webáruházból rendelni – persze csak szerintem.

Ráadásul a webshopok nem veszik vissza a használt ágymatracot!


Amennyiben esetleg rossz matracot vásárolt, nem olyat, amilyet szeretett volna - amire próba nélkül igen nagy az esély -, akkor sajnos a matracwebáruház nem köteles visszavenni a matracot.

Ezen sokan meglepődnek, ugyanis sok helyen azt hirdetik, hogy a neten rendelt termékeknek van 14 napos elállási idejük, tehát ha két héten belül visszaküldjük, akkor visszakapjuk a termék árát. Egészen pontosan ezt írja elő a vonatkozó fogyasztóvédelmi törvény is. Azonban vannak kivételek.

A matracra nem vonatkozik ez a passzus, ugyanis ugyanúgy, mint a fehérnemű, ez is higiéniai terméknek számít, amit - ha már ki lett bontva - nem vesznek vissza.

Ez azt jelenti, hogy nagyon kevés matraccal foglalkozó webáruház venné vissza a már kibontott és használt terméket, ugyanis semmilyen törvény se kötelezi őket erre. No meg eladni is nehezebb...

Ezért nagyon fontos olyan helyen megvásárolni a matracot, ahol ki tudja próbálni, hogy minél kisebb legyen az esetleges visszaváltásnak a lehetősége, valamint olyan boltot keresni, ahol akadály nélkül visszaveszik a terméket – vagyis adnak normális, valódi pénzvisszafizetési garanciát.

Itt vagyunk például mi, a Matrackuckó is. Nálunk, amennyiben vásárol matraca mellé matracvédőt – és persze használja is -, akkor 30 napon belül jelezheti a problémáját, visszahozza és visszaadjuk az árát – kellemetlen kérdések nélkül.

Végezhetem úgy, ahogy a Mabyt vásárlói?


Aki még nem hallott róla, annak elmondom, hogy mi is ennek a története. Nem is olyan régen, körülbelül pár hónapja, egy bútorokkal és egyéb háztartási eszközökkel foglalkozó webáruház egyik pillanatról a másikra megszűnt. Ezáltal egy csomó előre fizető ügyfél rosszul járt, mivel azóta se kapták vissza a pénzüket.

Ez egyébként minden webáruháznál előfordulhat, ezért is érdemesebb mindig utánvéttel fizetni a megrendelt terméket. Így nincs benne semmi kockázat, mert a végleges teljesítés csak akkor történik meg, ha Ön kézhez kapta a megrendelt terméket. A kártyás fizetési mód is ugyanilyen biztonságos, ugyanis ha időben bejelentik a problémát, akkor a bank kárpótolni fogja a vásárlót.

Végül is ebben a tekintetben a matracvásárlás ugyanolyan veszélyes, mintha egy teljesen más terméket vásárolna az interneten – kis odafigyeléssel nincsenek buktatók, legfeljebb kényelmetlen lesz a matrac.

Ha szuper matracokat keres, akkor nézze meg
matracainkat ide kattintva!

Amennyiben írásunk elnyerte tetszését, kérjük ossza meg Facebookon is. Köszönjük!Címkék


Ezeket olvastad már?
 • Matrac hátfájásra! -
  2019. február 26. 17:38
  Matrac hátfájásra Hátfájás. Manapság olyan népbetegségnek számít, mint az allergia. A lakosság 60-70%-ának keseríti meg mindennapjait a kínzó hátfájdalom, 5-ből 4 ember küzd meg vele életében. Eredete szerteágazó, leggyakoribb okai a különféle gerincbántalmak, emellett a belső szervek gyulladásos és daganatos megbetegedései is okozhatnak áttételeket a gerincoszlopban, de a stressz és depresszió is kiválthatja tüneteit. A hát- és derékfájást okozó gerincpanaszok jelentős része pedig a rosszul megválasztott fekvőhely folyománya.
  Matrac Hírek, Egészséges Alvás Hírek,
 • A memory matracok hátrányai -
  2019. augusztus 14. 17:58
  A memory matracok hátrányai A memory habok szerelmeseinek is megtalátuk a kompromisszumot: az átszellőző Cellpur memory habot! Korábban írtam már a memory matracok előnyeiről, most szólnom kell a hátrányokról, ezekről a szakmabeliek általában nem szeretnek beszélni, az ön számára azonban alapvető fontosságú lesz a matrac kiválasztásakor ezek ismerete. A hagyományos memory matracok legnagyobb hátránya a felmelegedésre való hajlam... De ne szaldjunk ennyire előre... Nézzük meg, miről lesz szó.
  Matrac Hírek,
 • Ami nélkül nincs sikeres memory matrac vásárlás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása -
  2019. április 30. 11:21
  Ami nélkül nincs sikeres memory matrac választás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása Miért fontos a memory habsűrűsége? Blogunkon többször jelentek már meg hiánypótló cikkek, a memory hab sűrűsége is egy ilyen téma, Magyarországon ugyanis igazán komolyan sajnos senki sem foglalkozik ezzel. De miért elengedhetetlen tisztában lennie ezzel a fontos jellemzővel? Azért mert a habsűrűség alapjaiban határozza meg a memory matrac más tulajdonságait is! Vagyis a memória anyag sűrűsége már előre sokat elárul majd a kiszemelt matracról. Az anyag sűrűség mértékegysége kg/m3, és a memory réteg illetve az egész matrac súlyát is befolyásolja. Cikkünk alapját többek között egy jelentős matracportálon megjelent írás adja, mely több mint 7000 memory matrac tulajdonos visszajelzései alapján készült, illetve matrac értékesítés közben szerzett tapasztalatainkat is szeretnénk megosztani benne.
  Matrac Hírek,
 • A memory matracok előnyei -
  2019. április 29. 16:14
  A memory matracok előnyei Két részre bontanám a memory matracok előnyös tulajdonságairól szóló írásomat. Az egyiket nevezzük bizonyítottnak, a másik csoportot pedig „véleményes”-nek. Kezdjük tehát azzal, amit az alváskutatók, orvosok (többé-kevésé), gyártók, forgalmazók és általában a nagyközönség is egyértelműen kedvező élettani hatásként ismer el a memóriahabos matracok esetében.
  Matrac Hírek,
 • Minden, amit a kókusz matracról tudni érdemes -
  2019. április 29. 16:11
  Mi jut az eszünkbe a kókuszmatrac szóról? Nekem elsőre egy brutálisan kemény héjjal rendelkező növény ugrik be, ami durván fejbe kólinthat, mikor a tengerparton heverészek. A kókusz egyik legfontosabb tulajdonsága ugyanis a keménység, amit a legtöbb matracgyártó a kókusz matrac erényeként emel ki. Arról viszont meglehetősen keveset beszélnek, mennyire szeretik a kókuszrostokkal bélelt matracot a penészgombák… Lehetséges, hogy a kókusz matrac mégsem olyan rugalmas és szellőző, ahogyan azt elsőre gondoljuk? (Arról már nem is szólva, hogy a természetes alapanyagból készülő bio-kókusz matrac is a mese kategóriába tartozik. Csak arra jó, hogy a matrac professzionálisabbnak tűnjön tőle). Pont itt van az ideje, hogy bemutassuk a kókusz matrac árnyoldalait! Figyelem! Szókimondó vélemény következik!
  Matrac Hírek,

Vissza