Földre rakná a matracot? Előbb olvassa el ezt!

Létrehozva: 2017. szeptember 26. 14:07

Lerakható a matrac a földre?

Régebben a matracokkal foglalkozó gyártók és forgalmazók elhitették – hogy miért, arra a cikk végén választ kapunk - az emberekkel, hogy a matrac a földre nem kerülhet, így nem is csoda, hogy manapság már nagyon sokan úgy kérdeznek rá, hogy ha a földre nem lehet rakni, akkor mi kell alá?


A néphiedelemmel ellentétben a matracokat persze le lehet tenni a földre - bizonyos esetek kivételével. Végül is csak kettő olyan példát tudnánk felsorolni, amikor és ahol nem érdemes a földre helyezni a matracot. Ezen helyzetekben nagyrészt a lakásban, vagy a szobában van a hiba és nem a matracban.

Az első ilyen eset, ha padlófűtés van a lakásban. Ha a padlóra helyezzük a matracot elzárjuk azt a részt a fűtés elől, vagyis nem tudjuk kellően kihasználni a padlófűtést. Ezért több energiát kell felhasználnunk, ami költséges, és nem mellékesen a környezetnek se tesz jót. És persze az ágymatracnak sem.

A második ilyen eset, amikor a matracot egyenesen tilos a földre helyezni az az, ha túlságosan magas a szobának a páratartalma, vagy amennyiben a ház falai és a padló könnyen vizesednek, és ezáltal nagy a penészedésnek az esélye. És ha bizony a szobában van penész, akkor elég nagy az esélye, hogy a földre lerakva a matrac is penészes lesz - hiszen nem tud rendesen szellőzni és a spórák már így is ott ólálkodnak. Mindezek mellett egy ilyen lakásban még élni is egészségtelen, de ez már nem a matracokra tartozik...

Ezeknél az eseteknél azonban a hiba nem róható fel az ágybetéteknek a, hiszen ilyen helyzetben bármit lerakhat a földre, még ha csak egy szekrényről lenne is szó, az is bepenészesedhetne. Abban az esetben, ha ez megtörténik sokan az eladókat és a gyártókat hibáztatják, mert a legtöbben arra gondolnak, hogy a matrac már eleve penészes volt, vagy a matrac hibája a penészedés, mert nem szellőzik.

Persze ez valójában nem így van, de fő a békesség alapon senki nem szeret vitázni a vásárlóival, ezért a gyártók a hasonló reklamációk elkerülése végett írták bele a garancialevélbe, hogy a matracot nem szabad a földre rakni - és ezért hiszik azt sokan a mai napig, hogy ez mindegyik esetre vonatkozik.

Mindezen túl a matracnak jót tesz, ha szellőzik, sőt kimondottan jó, ha napközben, amíg nem vagyunk otthon időnként az élére állítjuk és így tud rendesen szellőzni az alja. Azonban, ha a penész nem jelent veszélyt, akkor nyugodtan rakhatjuk a matracot a földre, nem lesz semmi baj.

Előnyök és hátrányok, ha a matrac a földön van


A penészen és a padlófűtésen kívül – amelyek kizáró okok – összeszedtünk még néhány hátrányt, amit érdemes figyelembe venni, amikor arról döntünk, hogy hova rakjuk végül a matracot.

Ezek a hátrányok érhetik, ha matracát a földre helyezi:

• Sokkal porosabb lehet, mint ha egy ágyon van. Mivel a por lefelé száll - ugyebár az a fránya gravitáció -, így a föld tele van vele, és onnan könnyebben fel tud kerülni a matracra, mint ha az egy ágyon lenne. Még akkor is, ha rendszeresen takarítja a lakást.
• A bogarak, rovarok és a pókok sokkal könnyebben és nagyobb élvezettel másznak rá, ha a matrac a földel egy szinten helyezkedik el.
Lent hidegebb va
n. Mivel a meleg levegő felfelé száll, így alul, padló szinten, sokkal hidegebb van, ezért a fázósabb embereknek nem ajánljuk.

Ezek mellett a hátrányok mellett szól egy tagadhatatlan érv is a matrac földre helyezése mellett, mégpedig, hogy a földön nagyon jó a matrac alátámasztása. Mert amennyiben az ágybetét nincsen rendesen alátámasztva, romolhat a minősége és hamarabb tönkre mehet. Persze, ha olyan ágyat veszünk, ami mellé normális ágyrácsot kapunk, akkor ez nem lesz szempont.

+1 érv a földönalvás mellett: ha az éjszaka folyamán véletlenül leesik az ágyról, nem fog olyan sokat zuhanni.

Ha még nem választotta ki matracát, ide kattitnva megnézheti kínálatunkat.

Ha pedig mégis úgy dönt, hogy nem akarja földre rakni matracát, akkor nézze meg szexbiztos ágyainkat iscsak kattintson ide.Címkék


Ezeket olvastad már?
 • Az ÖNÖK és MUNKATÁRSAINK VÉDELMÉBEN! Eljött az idő… Ideiglenesen bezárnak üzleteink -
  2020. március 23. 08:34
  Vásárlóink és Munkatársaink védelmében, hogy 2020.03.21-től Matrackuckó alvásszaküzleteinket határozatlan ideig bezárjuk, így próbálunk hozzájárulni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásához. Bár a személyes kiszolgálást Vásárlóink és Kollégáink biztonsága érdekében felfüggesztjük, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy ebben a nehéz időszakban is a tőlünk telhető legnagyobb mértékben rendelkezésre álljunk. Éppen ezért munkatársaink otthoni ügyeletben hétköznaponként 10-18 óra között várják a telefonos megkereséseket, továbbá e-mailben és Facebook Messengeren is állnak az érdeklődők rendelkezésére.
  Matrac Hírek, Matrackuckó Hírek,
 • KORONA VÍRUS ELLENI INTÉZKEDÉSEINK -
  2020. március 17. 12:05
  A koronavírus elleni küzdelemben alvásszaküzleteinkben mindent megteszünk az Önök biztonsága és egészsége védelmében. A kialakult helyzetre való tekintettel megnyitjuk időpontfoglaló rendszerünket, amely lehetővé teszi az alvásszaküzleteink látogatásával kapcsolatos kockázat minimalizálását. Amennyiben most esedékes a matrac, vagy egyéb hálószobai kellék vásárlása, Önnek nem kell lemondania a pihentető alvásélményről, és a személyre szóló profi tanácsadásról. Az online lefoglalt időpontban tanácsadónk kizárólag Önnel foglalkozik. Az időpontfoglalási űrlap >> itt << érhető el. Továbbá a következő intézkedéseket vezettük be: • mellőzzük a kézfogást; • korlátozott nyitva tartással, délután 3 óráig várjuk az érdeklődőket;
  Matrac Hírek, Matrackuckó Hírek, Egészséges Alvás Hírek,
 • Matrac hátfájásra! -
  2019. február 26. 17:38
  Matrac hátfájásra Hátfájás. Manapság olyan népbetegségnek számít, mint az allergia. A lakosság 60-70%-ának keseríti meg mindennapjait a kínzó hátfájdalom, 5-ből 4 ember küzd meg vele életében. Eredete szerteágazó, leggyakoribb okai a különféle gerincbántalmak, emellett a belső szervek gyulladásos és daganatos megbetegedései is okozhatnak áttételeket a gerincoszlopban, de a stressz és depresszió is kiválthatja tüneteit. A hát- és derékfájást okozó gerincpanaszok jelentős része pedig a rosszul megválasztott fekvőhely folyománya.
  Matrac Hírek, Egészséges Alvás Hírek,
 • A memory matracok hátrányai -
  2019. augusztus 14. 17:58
  A memory matracok hátrányai A memory habok szerelmeseinek is megtalátuk a kompromisszumot: az átszellőző Cellpur memory habot! Korábban írtam már a memory matracok előnyeiről, most szólnom kell a hátrányokról, ezekről a szakmabeliek általában nem szeretnek beszélni, az ön számára azonban alapvető fontosságú lesz a matrac kiválasztásakor ezek ismerete. A hagyományos memory matracok legnagyobb hátránya a felmelegedésre való hajlam... De ne szaldjunk ennyire előre... Nézzük meg, miről lesz szó.
  Matrac Hírek,
 • Ami nélkül nincs sikeres memory matrac vásárlás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása -
  2019. április 30. 11:21
  Ami nélkül nincs sikeres memory matrac választás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása Miért fontos a memory habsűrűsége? Blogunkon többször jelentek már meg hiánypótló cikkek, a memory hab sűrűsége is egy ilyen téma, Magyarországon ugyanis igazán komolyan sajnos senki sem foglalkozik ezzel. De miért elengedhetetlen tisztában lennie ezzel a fontos jellemzővel? Azért mert a habsűrűség alapjaiban határozza meg a memory matrac más tulajdonságait is! Vagyis a memória anyag sűrűsége már előre sokat elárul majd a kiszemelt matracról. Az anyag sűrűség mértékegysége kg/m3, és a memory réteg illetve az egész matrac súlyát is befolyásolja. Cikkünk alapját többek között egy jelentős matracportálon megjelent írás adja, mely több mint 7000 memory matrac tulajdonos visszajelzései alapján készült, illetve matrac értékesítés közben szerzett tapasztalatainkat is szeretnénk megosztani benne.
  Matrac Hírek,

Vissza