A memory matracok hátrányai

A memory matracok hátrányai

A memory habok szerelmeseinek is megtalátuk a kompromisszumot: az átszellőző Cellpur memory habot!


Korábban írtam már a memory matracok előnyeiről, most szólnom kell a hátrányokról, ezekről a szakmabeliek általában nem szeretnek beszélni, az ön számára azonban alapvető fontosságú lesz a matrac kiválasztásakor ezek ismerete.

A hagyományos memory matracok legnagyobb hátránya a felmelegedésre való hajlam... De ne szaldjunk ennyire előre... Nézzük meg, miről lesz szó.

Tovább is van »


Ami nélkül nincs sikeres memory matrac vásárlás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása

habsűrűség kiválasztásaAmi nélkül nincs sikeres memory matrac választás: az ideális memory habsűrűség kiválasztása
Miért fontos a memory habsűrűsége?


Blogunkon többször jelentek már meg hiánypótló cikkek, a memory hab sűrűsége is egy ilyen téma, Magyarországon ugyanis igazán komolyan sajnos senki sem foglalkozik ezzel.
De miért elengedhetetlen tisztában lennie ezzel a fontos jellemzővel?

Azért mert a habsűrűség alapjaiban határozza meg a memory matrac más tulajdonságait is! Vagyis a memória anyag sűrűsége már előre sokat elárul majd a kiszemelt matracról. Az anyag sűrűség mértékegysége kg/m3, és a memory réteg illetve az egész matrac súlyát is befolyásolja.
Cikkünk alapját többek között egy jelentős matracportálon megjelent írás adja, mely több mint 7000 memory matrac tulajdonos visszajelzései alapján készült, illetve matrac értékesítés közben szerzett tapasztalatainkat is szeretnénk megosztani benne.


Tovább is van »


A memory matracok előnyei

memory matrac előnyeA memory matracok előnyei


Két részre bontanám a memory matracok előnyös tulajdonságairól szóló írásomat. Az egyiket nevezzük bizonyítottnak, a másik csoportot pedig „véleményes”-nek.

Kezdjük tehát azzal, amit az alváskutatók, orvosok (többé-kevésé), gyártók, forgalmazók és általában a nagyközönség is egyértelműen kedvező élettani hatásként ismer el a memóriahabos matracok esetében.

Tovább is van »


Matrac webáruházat keres? Biztos?

Matracwebáruház – jó vagy rossz?

-Matracot webáruházból? Miért ne? - Gondolnánk először. Manapság már mindent meg lehet venni interneten. A hétvégi bevásárlást is el lehet intézni, de még mindig vannak olyan termékek, amiket meg lehetne vásárolni online, mégsem ajánlott. Hogy miért nem? Mindjárt kiderül!

Tovább is van »


Minden, amit a kókusz matracról tudni érdemes

CsipkerózsikaMi jut az eszünkbe a kókuszmatrac szóról?


Nekem elsőre egy brutálisan kemény héjjal rendelkező növény ugrik be, ami durván fejbe kólinthat, mikor a tengerparton heverészek. A kókusz egyik legfontosabb tulajdonsága ugyanis a keménység, amit a legtöbb matracgyártó a kókusz matrac erényeként emel ki. Arról viszont meglehetősen keveset beszélnek, mennyire szeretik a kókuszrostokkal bélelt matracot a penészgombák…

Lehetséges, hogy a kókusz matrac mégsem olyan rugalmas és szellőző, ahogyan azt elsőre gondoljuk? (Arról már nem is szólva, hogy a természetes alapanyagból készülő bio-kókusz matrac is a mese kategóriába tartozik. Csak arra jó, hogy a matrac professzionálisabbnak tűnjön tőle). Pont itt van az ideje, hogy bemutassuk a kókusz matrac árnyoldalait! Figyelem! Szókimondó vélemény következik!

Tovább is van »


Őszintén a matrac garanciáról

álommatrac garanciaŐszintén a matrac garanciáról


Matrac garancia. Az egyik legfontosabb kérdés matrac vásárláskor, és egyben a legkönnyebben félreértelmezhető is. Most kertelés nélkül írom le Önnek, mire kell figyelnie a garanciavállalással kapcsolatban álmai matracának kiválasztásakor.
Mielőtt továbbolvasna, azt javaslom, üljön le vagy fogódzkodjon meg rendesen: a matracra vállalt garanciaidő nem egyezik meg a matrac élettartamával!

Azt tapasztalom, egyelőre kevesen vannak tisztában azzal, hogy az amortizáció, a természetes elhasználódás nem tartozik a jótállás körébe a matracoknál (sem). Fontos tehát tudnia, hogy az erre való hivatkozását a gyártó sajnos nem fogadja majd el.


Tovább is van »


A hideghab matracok három mérőszáma

Mit hívunk hideghab matracnak?

A hideghab matrac a mai matracpiac legsokrétűbb terméke – legalábbis szerintünk. Ennél nem is tudnánk jobbat találni.

Sokan azonban még nem igazán ismerik ezt az alapanyag fajtát, ezért itt volt az ideje, hogy írjunk róla kicsit! Hiszen ahhoz, hogy ki tudja választani az Önnek legjobban megfelelő hideghab matracot, tudnia kell, hogy mi is az valójában...

Tovább is van »


Matrac hátfájásra!

Matrac hátfájásra


Hátfájás. Manapság olyan népbetegségnek számít, mint az allergia. A lakosság 60-70%-ának keseríti meg mindennapjait a kínzó hátfájdalom, 5-ből 4 ember küzd meg vele életében. Eredete szerteágazó, leggyakoribb okai a különféle gerincbántalmak, emellett a belső szervek gyulladásos és daganatos megbetegedései is okozhatnak áttételeket a gerincoszlopban, de a stressz és depresszió is kiválthatja tüneteit. A hát- és derékfájást okozó gerincpanaszok jelentős része pedig a rosszul megválasztott fekvőhely folyománya.

Tovább is van »


Matracok alapanyag szerint: Memory matracok

memory matracok
Matracok alapanyag szerint: Memory matracok


Memory hab – divat vagy csodaszer? Talán így lenne érdemes feltenni a kérdést a memory matracokkal kapcsolatban. Amióta a Tempur megalkotta az első memory matracot, hatalmas divathullámként söpört végig az egész földbolygón az őrület. Az űrhajósok is ezt használják! Nahát!

Életem folyamán nagyjából ezer memory matracot adtam el, így könnyedén össze tudom foglalni, hogy miért szereti mindenki a memória matracokat.

Tovább is van »


Újabb innováció a Matrackuckótól! Bemutatkozik a Celebration Álommatrac család.

Ismét nagy lépést tett a Matrackuckó, hogy még tökéletesebb megoldást kínáljanak a tökéletes alvást kereső, egészségtudatos vásárlók számára. A párok, házastársak legtöbbször eltérő testfelépítéssel rendelkeznek és ebből adódóan más típusú matracra van szükségük, hogy gerincük megfelelő alátámasztást kapjon és kipihenten ébredjenek reggelente.

Tovább is van »


[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] Következő