A tökéletes fenyő ágy kiválasztásának lépései

- avagy, hogyan kerüljük el a hulladék fenyő ágyak vásárlását.


Egy fenyő ágy nyikoroghat. Egy fenyő ágy bordája eltörhet. Szálka állhat a matracba. Nyekereghet a rugója. Leszakadhat alattunk. A gázrugóban lévő olaj összekenheti az ágyneműtartóban lévő ágyneműt. Ami tönkre mehet, az tönkre is megy. Ezért érdemes olyan ágyat keresni, ami a legkevesebb kockázatot rejti magában. Mire ennek a cikknek a végére ér, ön is tudja majd, hogy hogyan találja meg a tökéletes fenyő ágykeretet.

Milyen fenyő ágyat vegyek?


Nagyon nehéz erre a kérdésre röviden válaszolni. A következő néhány sorban összeszedtünk mindent, amit a fenyő ágyakról tudni kell. Ha ezt az útmutatót lépésről lépésre követik, akkor biztosan nem lesz olyan kellemetlen élménye, amit a bevezetőben írtunk.

Ha egy videóban össze lehet foglani, hogy mit kell kibírni egy fenyő ágynak, akkor ez az a videó...


A fenyő ágy alapanyaga


Talán az alapanyagnál érdemes kezdeni. Magyarországon két féle fenyő alapanyagból készülnek ágykeretek. Az egyik a borovi, a másik pedig a luc. A kettő közötti különbséget az alábbi táblázattal lehet a legegyszerűbben szemléltetni.
Mint a táblázatból is látszik, a borovi tömörebb, masszívabb, jobban bírja. Természetesen a lucfenyőből készült ágyak olcsóbbak, cserébe kevésbé időtállóak. Így érdemesebb inkább borovi fenyő ágyat választani - különös tekintettel arra, hogy a bordasor is boroviból készüljön.Tehát a tökéletes ágyrács borovi alapanyagból készül. Figyeljünk oda, hogy semmiképpen ne lucfenyőt vegyünk. Nagyon fontos még, hogy a lécek megfelelő vatagságúak és szélességűek legyenek. Ha az ágyrács megvan 2 centi vastag, az már szuper jel, ennél nem nagyon kell vastagabb - nincs is sok ilyen a piacon.

Nézze meg a Matracman blog videóját a Henrik és Vágy fenyő ágyaink bordasorával.

Amivel még nagyot lehet lendíteni a bordasor strapabírásán, az a fenyő táblásítása. Ilyenkor szétvágják a deszkát, majd újra összeragasztják. Ezzel a módszerrel két legyet üthetünk egy csapásra. Egyrészt megszakítjuk a rostokat, ami segít elkerülni a kellemetlen nyikorgást. Másrészt a ragasztás miatt még erősebb bordákat kapunk. Pont, mint a fenti videón.Gázrugó és hagyományos rugó

Sok helyen még mindig előfordul, hogy hagyományos rugóval szerelt ágyakat árulnak. Ezek nem csak nehezebben mozgathatóak, de sokkal hajlamosabbak a nyikorgásra is. Megvan az a fémes nyekergő hang? Pont erről beszélek. Sokkal modernebb megoldás az úgynvezett gázrugók beépítése. Ezek a gázteleszkópos megoldások olyanok, mint ami a legtöbb kocsi csomagtartójában is van. Sokan kérdezik, hogy ezek a gázrugók mennyire tartósak. Gondoljunk bele, hogy az autónkban mikor kellett utoljára kicserélni. Nem kellett. Pedig a csomagtartót sűrűbben nyitogatjuk, mint az ágyneműtartót.


Fenyő ágykeret ágyneműtartóval
Látszik, hogy a gázrugók el vannak különítve.Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a gázrugó működése során összegyűjtheti a port - és mivel a rugó olajozva van -, és ez az ágyneműtartóba hullhat, ami akár össze is kenheti a benne tárolt ágyneműt. A modernebb ágyakban a gázrugók el vannak különítve, így ez a probléma megoldott. Mindig kérdezzünk rá, hogy van-e gázrugó elkülönítő burkolat!

Fenyő ágy garanciákSokakban felmerül a kérdés, hogy mi számít jó garanciának fenyő ágy fronton. Átlagosan 1 évet kaphatunk, néhány gyártó esetében ez felkúszhat kettőre is. De az igazán jófej dolog az, hogy van néhány hely az országban, ahol 5 év garanciát is kaphatunk fenyő ágyunk mellé. Akkor pedig minek érnénk be kevesebbel? Ennél több időre ágy esetében sajnos nincsen lehetőség.Hol vegyünk fenyő ágyat?

Nem mondom, hogy egyszerű erre a kérdésre választ adni. Minden ágy más és más, de azt tudom, hogy a Matrackuckónál található fenyő ágyak átmennek a fenyő ágyak vizsgáján.

  • Több ágyunk mellé 5 év garanciát adunk.
  • Fenyő ágykereteink között rengeteg a szexbiztos minősítéssel rendelkező.

  • Ismerjük és használjuk a gázrugó védő dobozt...

  • Az ország több pontján is meg lehet tekinteni és ki lehet próbálni ágyainkat!

De talán érdemesebb elolvasni, hogy mit mondtak vásárlóink a termékeinkről...


Nem Ön az első, aki tőlünk rendel fenyő ágyat! Az eddigi vélemények pedig mind pozitívak:

Vásárlóink mondták...

"Az ágykeret masszív, nem izeg-mozog, mint más áruházakban összerakott kiállított darabok. Még a férjem 120 kg körüli súlyával sincs semmi problémája a keretnek..." -Varga Tímea, Budapest

"Kedves Gábor!
Pont ilyen volt az elképzelésünk, amikor arról kezdtünk beszélni, hogy legyen egy komoly fenyő franciaágyunk.Noha csak interneten kép alapján tudtuk megnézni a kínálatot, valahogy már így bizalmat kapott a cég. És nem csalódtunk. A kiszállítás pontosan, a megbeszélt időpontban zajlott, a szállítófiúk segítőkészek és gyorsak voltak. A megrendelt ágy hozta a várakozásokat. Remélem, 10-15 évig mindenképpen ezt az ágyat fogjuk nyúzni :)
Nagyon szép, jó anyagból készült, igényesen tervezett és megmunkált bútor. Nagyon nagy és iszonyatosan kényelmes. Egy hangja sincs.
" - Bernáth Viktória, Budapest


"Kedves Gábor!
Nagyon örülök, hogy ráakadtam cégükre és termékeikre a neten, az Önöktől vásárolt ágynemütartós franciágy teljesen megfelel az elképzeléseinknek. A kiszállítás és a helyszíni összeszerelés is nagyon gyorsan, udvariasan, korrekt módon zajlott. Ajánlani fogom Önöket.
" - Lukács Tímea

"Kedves Gábor!
Maximálisan elégedettek vagyunk az Öntől vásárolt ágyneműtartós franciaággyal. Először is sokkal szebb élőben, mint ahogy a neten látható. Azután, kényelmes, jól funkciónál, megérte az árát. Ismerőseinknek is ajánlani fogjuk az Önök termékeit!Nagyon köszönjük!
" - Ábel Csaba, Budapest


Szeretnénk az Ön pozitív visszajelzését is megkapni, ezért most kivételes árat ajánlunk fenyő ágyainkra!


Kattintson a képekre a fekvőkeretek megtekintéséhez!

Fenyő ágy akció

Ágyneműtartós fenyő ágyvázFenyő ágyvázEmeletes fenyő ágyváz

Fenyő ágy akció

Ha hasznos volt az írásunk, kérem nyomja meg a Tetszik gombot!


Jöjjön el az Önhöz legközelebb eső Alvásszaküzletünkbe és próbálja ki személyesen!