Gyapjú takaró akció - ide kattintva megnézheti gyapjú takaróinkat!

Tartalomjegyzék - kattintható:

Vásárlónk kristálytisztán mondja el véleményét gyapjú ágyneműinkről. Mi sem fogalmazhattunk volna jobban...

Legkényelmesebb gyapjú takaróink hihetetlen kedvezménnyel! Kattintson az árakhoz!

Gyapjú takaró trükkök - mire figyeljünk?

- 3 folog, amire oda kell figyelni gyapjú takaró vásárlásnál...

30 nap pénzvisszafizetési garancia + ingyenes szállítás az egész országban!
Gyapjú takaró pénz visszafizetési garancia


Rendelje meg még ma és holnapra már Önnél lehet

Gyapjú takaró és gyapjú ágynemű sűrűsége


A legalapvetőbb hiba valójában nem is hiba, csupán kereskedői fogás. Általában amikor egy gyapjú takarót hirdetnek, az szinte mindig alacsonyabb sűrűségű gyapjú takaró, így nehezebb összehasonlítani a többi cég áraival. Persze a gyapjú ágynemű sűrűségét nem verik nagydobra.

Interjú a Matrackuckó gyapjú szakértőjével. Milyet vegyünk? Miért egészséges? És még sok kérdés...

Attól, hogy egy gyapjú takarónak kissebb a sűrűsége, még nem lesz rossz minőségű - csak éppen kevesebb lesz benne az anyag... Ha nyári vagy éppen átmeneti megoldást keresünk, akkor ezek a termékek még jók is lehetnek - vagy, ha éppen melegre szoktuk fűteni a lakást.

Általában azonban elmondható, hogy az emberek télen a 6-700 gramm/m2-es sűrűségű gyapjú takarókat kedvelik. Az ennél gyengébbek nem lesznek elég melegek, a vastagabb takarók pedig túl "lomhák" lesznek...


Gyapjú takaró - az alapanyag


Sokszor csak annyit írnak ki, hogy "gyapjú takaró". Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen anyagú az a gyapjú takaró! Már a birka és a bárány gyapjú ágynemű közt is óriási különbségek vannak - a bárány a kis birkát jelenti, aminek az első nyírásából készül a bárány gyapjú takaró -, nem is beszélve a láma, teve, stb... anyagokról!


gyapjú takaró alapanyag

Nem mindegy, miből van az a gyapjú takaró!


A bárány gyapjú ágynemű sokkal lágyabb, kevésbé szúrós, mint a birkából készült. Fontos megnézni az alapanyagot, hiszen a birka gyapjú takaró és a bárány gyapjú takaró egészen más árat fog mutatni, az érzésről már nem is beszélve!

Gyapjú takaró - hamisítják!

A legrosszabb, amitől tartani lehet, hogy a gyapjú takaró nem is gyapjú takaró... Sajnos a hamisítási láz már ide is elért. A szálak közé műszálat kevernek, vagy ami még rosszabb, az egészet műszálból készítik el!

A hamisítás kiszűrésére van egy egyszerű, de megdöbbentő teszt: fel kell gyújtani...:)


Hallgassa meg, mit mondanak vásárlóink gyapjú takaróinkról!


Nem mindenhol örülnek, ha meggyújtjuk!

Na persze nem az egészet. Érdemes kihúzni néhány szálat és meggyújtani, ha égéskor műanyag szag keletkezik, akkor a gyapjú takaró csak nevében készült bárányból, ha viszont égett szőr/haj szaga van, akkor eredeti alapanyagokkal van dolgunk!

Ha tetszett az oldal, ne féljen végigzongorázni a fenti gombokat! :) Megígérjük, hogy nem harapnak!

Fél, hogy mellé nyúl gyapjú takarójával?


Ne kockáztasson! Mi kizárólag ellenőrzött minőségű gyapjú takarókat forgalmazunk, amelyek nem tartalmaznak műszálat, sűrűségük pedig 600gr/m2!

Ha nem szeretne attól félni, hogy hamisítványt kap gyapjú takaró néven, akkor:
kattintson ide az aktuális gyapjú takaró akcióért.


Hol vegyünk gyapjú takarót, gyapjú ágyneműt?


Gyapjú takarót interneten keresztül csak abban az esetben érdemes rendelni, ha van lehetőségünk visszaküldeni, amennyiben valamiért nem felel meg. Legjobban azonban akkor járunk, ha vásárlás előtt kézbe foghatjuk a gyapjú ágyneműt. Így biztosan nem érnek majd kellemetlen meglepetések.

A Matrackuckó szaküzleteiben a következő szolgáltatások várnak minden kedves vásárlónkra:

  • 30 napos pénzvisszafizetési garancia - kérdés nélkül visszaadjuk a pénzt!
  • Ingyenes szállítás egész Magyarországon.
  • Gyors szállítás - már akár holnapra önnél lehet.
  • Hatalmas választék.


Gyapjú takaró? Segítünk választani!

Nem hagyjuk, hogy rossz gyapjú takarót vásároljon! :)


Ráadásul nem csak forgalmazzuk a gyapjú ágyneműket, hanem készítjük is őket. Minden Aranygyapjú terméket Érsekcsanádon, a Hahn család varrodájában gyártunk.

Így készülnek az Aranygyapjú ágyneműk.

Üzleteink listáját ide kattintva tekintheti meg, ahol kollégáink örömmel állnak rendelkezésére bármilyen gyapjú takarót érintő kérdésben!

Gyapjú takarók egészségügyi hatásai

A gyapjú ágynemű legfontosabb egészségügyi hatása, hogy csökkenti a reuma kialakulásának esélyét, sőt segít csillapítani annak tüneteit. Nincs a történetben semmi varázslat, hiszen a hatást egy egyszerű hiba orvoslásával éri el. Miről is van szó? Az éjszaka folyamán a nem jól szellőző paplan alatt sokkal melegebb klíma keletkezik, mint ami a szobában van. Felmelegítjük a takarót 35 fok fölé, de a meleg levegő nem tud cserélődni, ha nem szellőzik jól a rendszer.

Ilyenkor manuálisan segítünk rá a dologra és kitakarjuk - mintegy kiszellőztetjük - magunkat. Ilyenkor a paplan alatti 35-36 fokból hirtelen 18-20 fokot kreálunk. A hirtelen lehűlés pedig tevőlegesen hozzájárul egyrészt egy esetleges megfázáshoz, másrészt a reuma kialakulásához.

Ezzel szemben a gyapjú ágynemű tökéletesen átszellőzik, így nincs szükség az állandó szellőztetésre. Egyrészt az alvás is nyugodtabb - hiszen a gyapjú ágynemű hatásának hála nincs szükség felesleges mocorgásra, forgolódásra - másrészt nem sokkoljuk magunkat az állandó hidegfröccsel...A legelemibb visszatérő kérdés, hogy a gyapjú takarókat lehet-e/szabad-e mosógépben mosni. A válasz egyszerű: nem érdemes! Amennyiben a mosógépét szeretné még használni, akkor nem teszi bele gyapjú takaróját. Egy gyapjú takaró egyszerűen annyi vizet tud felszívni, hogy abba belepusztul a gépe - túlterheli a dobot és akár le is szakdhat. Arról nem is beszélve, hogy egy vastagabb takaró nem is biztos, hogy belefér egy normál gépbe. Főleg, ha a hagyományosnál kicsit nagyobb mérettel rendelkezik.

nem fér be a mosógépbe
Nem biztos, hogy befér! Bízza inkább a hóra, kád vízre, vagy - ha komolyabb tisztításra van szükség - vigye tisztítóba!

A gyapjú takarót egyébként magas lanolin tartalma nagyrészt megóvja a koszolódástól, azonban érdemes lehet szellőztetni néhány hetente - tűző napra ne tegyük ki! Amennyiben gyapjú takarónkat komolyabb szennyeződés éri, érdemes lehet tisztítóba menni vele! Igazi, komoly mosásra általában 2-3 évente van szükség.

Amire nagyon figyeljünk tisztításnál:
  • Mossuk kézzel.
  • Ne használjunk hagyományos mosószereket, mert azok kiölik a gyapjú takaró lanolin tartalmát. Mindig külön erre a célra készített mosószert vegyünk.
  • Szárításnál ne lógassuk fel a takarót, mert nem tesz jót az anyagnak. Próbáljuk inkább nagy felületre kiteríteni.
  • Kézmeleg vízben mossuk.

Ma már elérhetőek olyan gyapjú ágyneműk is, amelyeket gépben moshatunk - ezek az úgynevezett Superwash termékek. Ebben az esetben hagyományos mosószert is használhatunk.

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel, írjon nekünk nyugodtan - vagy ami még hasznosabb: jöjjön el és próbálja ki gyapjú ágyneműinket! Üzleteink elérhetőségét ide kattintva nézheti meg.

Ha segítettünk képbe kerülni, kérjük nyomjon a "Tetszik" gombra. Köszönjük. :)