Meggymag párna tippek!


Tartalomjegyzék:


Meggymag párna az egészséges pihenésért


A meggymag párna nagyon jól formázható, felvéve a fej kontúrját stabilan és lazán tartja azt. Tartós és könnyű alátámasztást ad a nyaknak, egyenesen tartja a gerincet, így biztosítja a hát- nyak- és vállizmok tehermentesítését és pihenését. A meggymagok formája miatt ez a párna jó hatással van a vérkeringésre. Így a megújuló és pihentető alvás egyik fontos tartozéka lehet.


A meggymag párna elősegíti a véráramlás megfelelő működését

A meggymag serkenti a vérkeringést


Meggymag párna a termoterápiában


A meggymag párna használata már régóta elterjedt és rendkívül népszerű a népi gyógyászatban, a melegítéssel és hűtéssel enyhíthető egészségügyi bántalmak kezelésére.

Hallgassa meg, hogyan zajlik a párnaválasztás a Matrackuckóban!


A meggymagok a sütőben való felmelegítés után – egy –két perc alatt akár a mikro sütőben is felmelegíthetjük a párnát – hosszan megtartják a hőt, és fokozatosan engedik ki magukból azt.

A meggymag párna ezért hatékonyan segít a fülfájás tüneteinek enyhítésében, illetve a kis gyermekek fájó pocakjára is gyógyírt jelent. A felmelegített párna vagy tasak a nyak- hát-, és derékfájást is eredményesen gyógyítja, a keresztcsontra helyezve hason fekvéskor pedig a lumbágót segít elviselhetőbbé tenni.

Ha azonban bokánk ficamodott ki, vagy másmilyen rándulásos, töréses, zúzódásos balesetet szenvedtünk, rakjuk párnánkat a fagyasztóba 15-20 percre. Ilyenkor hűtőtasakként használva lehet jegelni a fájó testrészt. A bántalmat szenvedett testrészre kiválóan rásimul, kíméletesen enyhíti a fájdalmat és lüktetést. Ráadásul nem fagyaszt le, mint a jeges borogatás, ugyanis a fagyasztás után a meggymag párnából nem csapódik ki pára.

A meggymaggal töltött tasak masszírozáshoz is remekül használható, kezünkbe morzsolgatva pedig stressz oldó, nyugtató hatású. Ágymelegítőnek is kiváló, ilyen esetben azonban ne felejtsük el az ágyneműhez hasonlóan kiszellőztetni.


A meggymag párna melegítéshez és jegeléshez is jól használható

A meggymag párna a hideg és meleg borogatáshoz is kiváló

Meggymag párna és az atkák


Nyugodt szívvel ajánljuk az allergiásoknak, vagy asztmatikus betegségben szenvedőknek a meggymag párnát, a meggymag ugyanis nem molyosodik, antiallergén. A meggymag párna a nagy magoknak köszönhetően jól szellőzik, nem melegszik túl, ezért nyugtató hatása van, fejünk a nyári éjszakákon sem izzad majd le. 100%-os pamut huzattal használva az atkák nem telepednek meg rajta.

Nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy a mag és héj töltetű párnák bio termesztésből származzanak, ugyanis a héjon lerakodó vegyszer maradványok károsak lehetnek egészségünkre.A meggymag párna atkamentes

Nincs helye benne az atkáknak!

Hogyan tisztítsuk a meggymag párnát?

A meggymag párnát moshatjuk kézzel, vagy gépben kíméletes fokozaton, semleges mosószerrel. Ecetes vízben lehet öblíteni, kifőzve pedig fertőtleníteni. Mosás után azonnal meg kell szárítani, napra kirakva vagy fűtőtesten. 2-3 napba is beletelik, mire a magok kiszáradnak. Száraz, szellős helyen tároljuk.


Hol lehet megnézni és kipróbálni a meggymag párnát?

Üzleteink listájáért kattintson ide.