Fedőmatrac - így válasszuk ki a tökéletest!

Tudta, hogy a fedőmatracok 99 százaléka annyira nem szellőzik, hogy ha belenyomjuk a fejünket, akkor megfulladunk?


Nem minden fedőmatrac egészséges. Nem minden fedőmatrac kényelmes. Nem mindegy, hogy milyet választ. Olvassa el útmutatónkat, hogy ne nyúljon félre. A cikk végére ön is fedőmatrac szakértő lesz!


Tartalomjegyzék:

Milyen fedőmatracot vegyek?

A tökéletes fedőmatracnak két dolgot kell tudnia: kényelmesnek kell lennie és jól kell szellőznie. Ennyi. Mégis. 100 eladott felületjavítóból 99 esetében az az igazság, hogy ha valaki belenyomná a fejünket, akkor megfulladnánk.Green fedőmatracok - az átszellőző kényelem...

A kényelem mindenkinek mást jelent. A szellőzés azonban nagyon könnyen mérhető. Csapjunk is bele a lecsóba. Magyarországon három féle fedőmatrac terjedt el. A memóriahabos, hideghab és a latex. Egyenként átnézzük, hogy melyik mit tud.


fedomatrac gomb


Memóriahabos fedőmatracok

A fedőmatracok alfája és omegája. Szerintem ez lehetett az első klasszikus értelemben vett fedőmatrac. Kényelem szempontjából az emberek egy része számára maga a mennyei csoda, a másik felének pedig maga az ördög - kicsit olyan, mint a pacal. Ha valaki fedőmatracról beszél, általában memoryra gondol.

memory-fedomatrac
Jópofa anyag a memóriahab, csak nem szellőzik.

Érzésre kissé süppedékeny, enyhén mocsaras érzést nyújt. De mivel a lényeg a puhítás, így tökéletes alapanyag lehet. Vagyis inkább lehetne. Mert kényelem szempontjából ugyan megfelel, de szellőzésben a hagyományos memory teljes katasztrófa. A memóriahabos matracokhoz hasonlóan itt is az a helyzet, hogy semmiképpen sem ajánlott ilyet venni, ha az ember nem bírja a meleget vagy a hagyományosnál kicsit izzadékonyabb. Meg akkor sem, ha valaki nem akar olyan ágyban feküdni, aminek olyan a szellőzése, mint egy teszkós szatyornak...

A hagyományos memória fedőmatracok tehát elég gyengén szellőznek. Nemrég jelent meg azonban a magyar piacon a különleges, Cellpur memory hab, melynek légáteresztése kiemelkedő, mégis teljes mértékben visszaadja a "memory élményt". A lenti videóban ezt mutatjuk be:Fedőmatrac vélemény
Nálunk egyértelműen a Green és Blue hideghab fedőmatracok a vásárlók kedvencei. :)


memoriahabos fedomatrac gomb

Ha mindenképpen memory fedőmatrac vásárlására adjuk a fejünket, akkor arra érdemes figyelni, a memory fedőmatrac minőségét általában memory anyagának sűrűsége - 50kg/m3 alatt inkább hagyjuk -, határozza meg. Nem bántó, inkább tájékoztató célzattal mondom, hogy a Jysk fedőmatracok 30kg/m3 sűrűséget, míg a Dormeo fedőmatracok - ha jól tudom - 45-ös sűrűséget képviselnek. Ezzel az alvás szaküzletek közül Magyarországon ők adják a leggyengébb memóriahabos fedőmatrac minőséget. Mert senki mást nem ismerek, aki 50-es alatt hozna forgalomba fekvőbetétet.


Memory fedőmatracot csak pénzvisszafizetési garanciával együtt érdemes megvenni, mert lehet, hogy meleg lesz.


Illetve arra is érdemes figyelni, hogy sokan vannak, akik azt állítják, hogy az ún. tojástartó forma miatt jobb szellőzést és kellemes masszírozó érzést kellene tapasztalnunk. De nem fogunk, mivel ez a formázás saját súlyunk alatt tökéletesen el fog veszni... Memórihabos fedőmatrac esetében a fedőmatrac tojástartó szerű kialakítása csak optikai tuning.

Hideghab fedőmatracok

A hideghabok rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Nem csak, hogy utolérik kényelemérzetben és formakövetésben a memoryt, de alátámasztásban például meg is előzik azt. És mivel tökéletesen átszellőznek, így ideális alapanyaggá válnak, ha a megfelelő fedőmatracot keressük.

Zónázott fedőmatracok

7 zóna + hideghab = tökéletes szellőzés és formakövetés

Hagyományos vágás nélküli verzióban és 7 zónás, ergonómikus változatban is kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a saját maga számára megfelelő darabot.

A hideghabokon belül pedig a nagyrugalmasságú (High Resilience) és nagy sűrűségű (High Density) hideghabokat emelhetjük még ki, melyek formatartóbbak és ruganyossabbak hagyományos társaiknál.

memória fedőmatrac gombja

Latex fedőmatracok

Alapvetően szellőzése a latexnak annyi van, mint a memóriahabnak (semmi), de ezt azzal szoktál orvosolni, hogy úgy öntik ki, hogy lyukak kerüljenek bele. A lyukak keresztben átszelik a fedőmatracot, így a szellőzés megoldott - a tömör latex fedőmatrac viszont ugyanúgy nem szellőzik.

Így zajlik nálunk egy fedőmatrac választás - hallgassa meg vásárlónkat!

Kényelemre én egy kicsit merevnek tartom, de természetesen ez a kilakítástól erősen függ. Elég kevés helyen lehet kapni Magyarországon, talán ebben az is szerepet játszik, hogy az ára kicsit magasabb. Bionak csak akkor lehet nevezni, ha nem szintetikus latexből készül, ami szerintem sajnos csak ritkán fordul elő.

Kemény fedőmatrac

Sokan keresnek kemény fedőmatracot. Pedig sajnos ilyen nem nagyon van. Ha egy matrac túl puha, annak két oka lehet. Vagy már kigödrösödött, a sok év használat után esetleg felpuhult, vagy sajnos túl lágy az újonnan vásárolt matracunk.

A felpuhult matracot nem tudjuk felújítani egy "kemény fedőmatraccal", ha pedig az új matracunk lett túl puha, akkor sajnos arra lehet szükségünk, hogy visszavigyük vagy újat vásároljunk helyette - ha nem kaptunk mellé pénzvisszafizetési garanciát.


Mire nem jó a fedőmatrac?

Még valamikor 5 éve, egyik húsvét előtt kaptam egy hírlevelet valamelyik fedőmatrac forgalmazótól, amiben azt írták: "újra kényelmesebbé varázsolhatom kifeküdt ágyamat egy új fedőmatrac segítségével"... Már akkor elhatároztam, hogy írok egy kicsit a fedőmatracok lényegéről és köréjük épült téveszmékről.


A fedőmatracok nem tudják megoldani a kifeküdt, kigödrösödött matrac problémáját! Egy fedőmatrac persze javíthat a helyzeten, de ahol gödör volt, ott gödör is marad, a fedőmatrac pedig ugyanúgy fogja felvenni a gödör formáját, ahogy a testünkét...
Hallgassa meg, mit mondanak rólunk vásárlóink!

A fedőmatrac tulajdonképpen egyetlen dologra jó: ha túl kemény matracot vásárolt, akkor plusz formakövetést, puhaságot biztosít! Általában elmondható azonban, hogy egy fedőmatrac és egy kemény matrac nem ér fel egy egybeépített, zónázott matraccal... Azonban, ha sokat forgolódik, zsibbad felkeléskor, akkor érdemes átgondolni, hogy nem fekszik-e túl kemény matracon. Ilyenkor egy fekvőbetét sokat segíthet!


Hol vegyünk fedőmatracot?

Minden szentnek maga felé hajlik a keze, én meg még szent sem vagyok, így nyugodtan mondhatom, hogy a Matrackuckóban. :) Nem csak, hogy jó fedőmatracokat árulunk, de gyártunk is. Így pontosan tudjuk, hogy fedőmatracaink születésüktől a vásárlásig jó kezekben vannak.
Itt éppen az elkészült huzatot próbáljuk 7 zónás Green Prémium hideghab fedőmatracunkra.

Ráadásul 100 százalékos pénzvisszafizetési garanciát adunk legjobb fedőmatracainkra és még ingyen is szállítjuk őket az egész országban. Nem tudok olyan indokot mondani, ami kizárná, hogy kipróbálja fedőmatracainkat.

+1 tipp: a fedőmatracokat érdemes rendelés előtt kipróbálni, méghozzá úgy, hogy a saját matracunkhoz legjobban hasonlító matracra terítjük az üzletben!

Üzleteinkben forgalmazott fedőmatracainkat ide kattintva tekintheti meg.

Ha segítségére volt a cikkünk, kérjük nyomja meg a "Tetszik" gombot. Köszönjük.

Fedőmatrac rendelés

Fedőmatracaink megrendelhetőek budapesti, bajai, szegedi, miskolci, székesfehérvári, pécsi, kecskeméti, szolnoki, győri, debreceni vagy szekszárdi üzletünkben, telefonon, illetve akár webáruházunkban is! Legtöbb üzletünkben a fedőmatracok készleten vannak, így az átfutási idő rendkívül rövid. Akár már ma aludhat rajta. Üzleteink listáját ide kattintva érheti el.

Fedőmatrac - tisztítás

Összes fedőmatracunk levehető és mosógépben mosható huzattal rendelkezik, így a tisztítás könnyen kivitelezhető! A memory fedőmatrac magjának mosása nem ajánlott, sőt tilos!

Arra érdemes figyelni, hogy ha a fedőmatrac huzatába memóriahabot varrnak, akkor azt nem szabad kimosni, mert tönkre megy!

A fedőmatrac memory rétege nem kedveli a mosást...:)

Üzleteinkben forgalmazott fedőmatracainkat ide kattintva tekintheti meg.

Fedőmatracához jó egészséget kívánunk!